15:00

Kvarnsvedens IK

Referat: Fagersta Södra IK - Kvarnsvedens IK

Zoltek avgjorde mot seriefavoriten Kvarnsveden.

Södra tog sin första 3-poängare i div 3 på Lördagen då man slog en utav favoriterna Kvarnsveden IK på hemmaplan med 2-1 (0-0) i halvtid. Första halvlek var väldigt händelsefattig där Kvarnsveden hade en bra målchans där Arman avvärjde till hörna. Kvarnsveden hade ett ganska stort bollinnehav i första utan att skapa nåt nämnvärt . Södra spelade ett mycket bra försvarsspel där Kvarnsveden hade svårt att skapa några heta chanser, hemmalaget Södra skapade inte nån farlighet i första halvlek. Andra halvlek börjar som den första där Kvarnsveden är det bollförande laget men Fagerstakillarna fortsätter att spela tajt . Södra börjar komma mer o mer in i matchen och gör ett mycket snyggt mål i den 57:e minuten då Wille Klasén drar ett par gubbar och placerar bollen i nät , passning Theo Hellgren . Ca 7-8 minuter senare så kvitterar Kvarnsveden något turligt då man slår ett inlägg mot Södramålet där bollen touchar en Södraförsvarare och går i en båge över en chanslös Arman i Södramålet. Wille Klasén är nära att ge Södra ledningen då han avslutar från snäv vinkel men bollen dansar på mållinjen och rullar ut. Segermålet kommer i den 78:e minuten efter ett mönsteranfall där Essi Hosaini frispelar Wille som i sin tur frispelar Emil Zoltek som rullar dit segermålet. Wille är mycket nära att döda matchen men hans nick går strax utanför. Kvarnsveden gör ett sista försök för att sno med sig 1 poäng och den stora chansen kommer på övertid då Arman får avvärja ett friläge. Matchen slut och det utbryter ett stort jubel på Fagerliden.

Det här var en riktig krigarseger där försvarsspelet var utmärkt i hela matchen, Kvarnsveden var det bollförande laget utan att skapa nåra jättelägen utan det var Södra som skapade mest chanser.
Hela försvaret gör en felfri insats och på mittfältet så dominerade Emil Johansson och 15 !!! årige Essi Hosaini, Essi är en klok spelare som är stenhård i kroppen och har ett väldigt fint spelsinne.